“Talán különös dolog ilyet mondani, de egyedül a fejlődésben, az átalakulásban és a változásban találhatjuk meg az igazi biztonságot.”
(Anne Morrow Lindbergh)

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságnak köszönhetően a Műszaki és Ellátási Főosztály közreműködésével megkezdődtek a kórházban a fogvatartotti fürdők, tálalóhelyiségek csempézései, felújításai.


A 2016. évi vízhálózat rekonstrukcióját követően idén elkezdték a legsürgetőbb felújításokat. A Kórház 1961 óta működik Tökölön és az azóta eltelt évtizedekben csak a szükséges karbantartási munkálatok történtek. Ez mára már mind külsőleg, mind belsőleg nyomot hagyott az épületen.
A felújításhoz az emberi munkaerőt, a munkaeszközöket a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet biztosítja. A tököli elítéltek eddig több mint 40 ezer munkaóra során 210 négyzetméter csempét és 50 négyzetméter járólapot használtak fel.

[Forrás: Büntetés-végrehajtás Központi Kórház
A munkálatoknak, annak ellenére, hogy a Kórház egészségügyi és biztonsági munkafolyamatában kisebb-nagyobb átszervezéseket igényel, mindenki örül, hiszen egy kulturáltabb, szebb környezetben a munkavégzés is még gördülékenyebben, jobban megy.
Másrészt a fogvatartottak is örülnek annak, hogy egy szebb – még ha csak részben felújított – kórházba kerülnek elhelyezésre.