2018.08.18-án a VII. Auchan Őrült Futás versenyen Debrecenben a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egy vegyes, négyfős csapattal képviseltette magát a rendészeti kategóriában.

A tikkasztó hőségben a csapatok 11 órakor elszántan és lelkesen rajtoltak el.  A verseny 8,5 km futás volt 36 változatos, igazi kihívást jelentő akadállyal színesítve. Az indulók egyensúlyérzéke, úszás-tudása, állóképessége több váratlan feladat során került próbatétel elé: több alkalommal kellett patakokon, tavakon átkelniük, kúszni az iszapban, vagy szöges drót alatt. Kollégáink füsttel teli sátorban futottak, szalmabálákat ugrottak át és 60 kg-os zsákokat cipelve kerültek egyre közelebb a táv végéhez. A célba futást megelőzően azonban a tűzoltóságnál használt vízágyúk nehezítették a versenyzők dolgát, utolsó erőpróbaként pedig amerikai focistának beöltözött emberekből álló sorfal tartotta fel őket.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet
A sokrétű akadályokat követően a célbaérés a versenyzők számára talán még felemelőbb érzés volt, mint egy „átlagos” futóversenyen. A sportrendezvény elnevezésének és a mediterrán klíma ellenére szerencsére a versenyzők nem őrültek meg teljesen, azonban tetőtől talpig sárosan és vizesen is mosolyogtak a táv teljesítését követően.

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet
Ezúton gratulálunk minden indulónak az akadályokkal teli táv teljesítéséért!