A parancsnoki köszöntőt vidám műsor követte

Szép hagyomány a veszprémi börtönben, hogy pedagógusnapon a reintegráció területén dolgozó kollégáknak ünnepi keretek között köszöni meg Németh Éva bv. ezredes parancsnok az egész évi fáradozásukat.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

Idén az elismerés mellett megtekinthették a szakemberek a közelgő III. Országos Börtönszínház Találkozóra rendezett színdarab főpróbáját is. A személyi állományi tagokon kívül a Veszprémi Szakképző Centrum vezetője, valamint az intézetünkben oktató tanárai is együtt nevethettek Nóti Károly: A cég arája (1928) című, a mai korra átültetett vidám produkción.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

A színdarab rendezője szintén hivatásos szolgálatot teljesít a bv. intézetben. A karaktereket formáló három férfi és három női fogvatartott jogerős szabadságvesztését tölti Veszprémben és a kihíváson túl a szabadidő hasznos eltöltése motiválta őket arra, hogy színpadra lépjenek.

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet

Az intézet parancsnoka ünnepi beszédében rámutatott, hogy a börtönökben dolgozó pedagógusok munkája nagyon összetett és nehéz: nemcsak a reintegrációt kell elősegíteni, hanem tanítani, nevelni, jó példát mutatni, olykor pótolni a hiányzó pozitív életvezetési mintákat. Nem véletlen, hogy a pedagógusnapot és a szülők világnapját szinte egyidőben ünneplik Európa-szerte.
A reintegrációs tisztek, a szakterületért felelős osztályvezető és helyettese, az EFOP kiemelt projekt munkatársai, az intézet pszichológusa és pártfogója a pedagógusokkal együtt mintegy fél órára átadhatták magukat az önfeledt szórakozásnak. 

Fotó: Veszprém Megyei Bv. Intézet


A köszönő szép szavak mellé egy-egy csokor illatos, a börtön udvarán termett levendula és némi csokoládé is jutott mindenkinek.