A X. kerületi Rendőrkapitánysággal fennálló szoros együttműködésnek köszönhetően az idei évben a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet is meghívást kapott a Rendőrség Napja alkalmából április 22-én hetedik alkalommal megrendezett Országos Rendőr-és Tűzoltónapra.

A hűvös áprilisi időjárás ellenére sok látogatót vonzott a Városligetben megrendezett VII. Országos Rendőr-és Tűzoltónap. Az esemény rendőr gépjárművek látványos felvonulásával vette kezdetét, majd Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitányának és Varga Ferenc tű. dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének beszéde nyitotta meg a programok sorát. Az érdeklődők részt vehettek lovas, kutyás, önvédelmi és motoros bemutatókon, valamint látványos helikopteres mentés is színesítette a programot. 

Fotó: Fővárosi Bv. Intézet

A sátraknál egész nap versenyek, játékok és gyermekprogramok várták a látogatókat, akik betekinthettek a rendvédelmi szervek munkájába. A BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság sátrában a Fővárosi Bv. Intézet is bemutatta az intézet tevékenységét, az oda látogatók tájékoztatást kaptak a felvételi eljárásról, valamint az állomány számára elérhető továbbtanulási lehetőségekről. Az érdeklődők kipróbálhatták a büntetés-végrehajtásnál használt kényszerítő eszközöket és megnézhették milyen egy rabszállító autó. A bemutató mellett az intézet a szervezésből is igyekezett kivenni a részét, ebéd, hidegtálak és uzsonnacsomagok készítésével. Az eseményen részt vett Dr. Pintér Sándor belügyminiszter is, aki a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság és az intézet közös sátrát is megtisztelte látogatásával.