"A betegség az egyenlőség legeredményesebb harcosa. Mit sem számít se gazdagság, se életkor, se testsúly, se vallás, a beteg az beteg."
Fran Drescher

Kórházunk gasztroenterológiai részlege hosszú idő után három új endoszkópot kapott.

Az új eszközök sokkal korszerűbbek, ami nagyban megkönnyíti a pontos, biztos vizsgálat elvégzését, illetve a diagnózis felállításában nagyon fontos szerepe van. A betegek vizsgálata is rövidebb ideig tart, hiszen ezekkel a modern eszközökkel sokkal átláthatóbb a vizsgált terület, és előbb megtalálhatóak az esetleges elváltozások.[Fotó: Bv Központi Kórház]

Az új orvosi eszközök átadásánál jelen volt a Dr. Takács Valéria ny. bv. ezredes, főigazgató főorvos, Dr. Vaida Nicolae Stefan, orvos igazgató, Peske-Simon Márta, endoszkópos szakasszisztens, Dr. Jász Nándor és Dr. Harka István, gasztroenterológus orvosok, továbbá az EndoPlus Service cég képviselője, Viszt Attila, valamint a Gazdasági Osztály osztályvezetője, Fekete Nándor és kolléganője, Póser Ágnes.

[Fotó: Bv Központi Kórház]

Az új műszereket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága segítségével, engedélyével kaptuk, melyeket ez úton is szeretnénk megköszönni.