A Büntetés-végrehajtási Szervezet 19. Országos Kispályás Labdarúgó döntőjének megrendezésére 2016. június 22-én került sor, ezúttal a korábbi budapesti, vágóhíd utcai helyszínnel ellentétben vidéken, a dunaújvárosi DPASE műfüves pályáin és a stadionban. Az országos labdarúgó tornán - az előzetesen lebonyolított regionális selejtezőket követően - a legjobb hat csapat mérhette össze erejét.

A dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően NB1-es körülmények között, kiváló időjárási körülmények mellett léphettek pályára a csapatok. Küzdőszellemben nem volt hiány, a sportszerűség valamint a mérkőzések barátságos stílusa ugyancsak hozzájárult a bajnokság sikeréhez.

A versenyt Szabó Zoltán bv. ezredes, bv. főtanácsos, a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának igazgatója nyitotta meg, „házigazdaként” pedig jelen volt a Pálhalmai Országos Bv. Intézet parancsnoka, Balázs Péter bv. dandártábornok is.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, valamint Hingyi László és Sztankovics László önkormányzati képviselő is. A döntő mérkőzésen, melyet a selejtezőktől eltérően a stadionban bonyolítottak le, jelen volt Csóti András bv. altábornagy, bv. főtanácsos, a Büntetés-végrehajtási Szervezet országos parancsnoka is. A díjakat országos parancsnok úr és országgyűlési képviselő úr közösen adták át. Altábornagy úr a díjátadót követően rövid beszédében a köszönetnyilvánítások mellett emlékeztetett az esti magyar-portugál mérkőzés fontosságára is.

Összességében elmondható, hogy a tornán magas színvonalú, jó meccseket láthattunk, melyet az alábbi eredmények is tükröznek.

A Bajnokság csapateredményei az alábbiak szerint alakultak:

  1. Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön
  2. Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet
  3. Szombathelyi Országos Bv. Intézet
  4. Márianosztrai Fegyház és Börtön
  5. Állampusztai Országos Bv. Intézet
  6. Budapesti Fegyház és Börtön

Gratulálunk a magas szintű szervezéshez és az elért eredményekhez!