2015. július 28-án a 25000. látogató tekintette meg a Magyar Büntetés-végrehajtás Múzeumi Kiállítóhelyét. Ennek alkalmából a szerencsés személy és családja egy ajándékcsomagban részesült. Betekintést nyerhettek a múzeumi életbe, és egy átfogó tárlatvezetésen keresztül ismerhették meg a büntetés-végrehatás történetét a középkortól egészen napjainkig.

2007-ben nyitotta meg kapuit Magyarország egyetlen Börtönmúzeuma. A múzeum érdekesen és színesen mutatja be az érdeklődők számára a magyar büntetés-végrehajtás történetét. Nem csak a középkori kényszerítő eszközöket mutatja be, de betekintést nyerhetünk kicsit a börtönéletbe és kicsit megtapasztalhatjuk milyen is a rácsok másik oldalán.

2015. július 28-án a múzeum elérte a 25000. látogatói számot. A szerencsés és meglepődött látogatót a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön parancsnoka köszöntötte és egy ajándékcsomagot nyújtott át neki. A múzeum vezetője kiemelkedő részletességgel mutatta be a múzeumot. A látogató nagyon örült a megtiszteltetésnek és élvezettel figyelte a tárlat minden részletét.

A múzeum fennállása óta ez az első jubileum, amit ünnepel, de reméljük nem az utolsó. A folyamatosan bővülő tárlat egyre nagyobb érdeklődésnek örvend és más intézetek is szívesen támogatják a múzeum "kincstárát".
Bízunk benne, hogy a jövőben még több figyelmet kap intézményünk és megannyi érdeklődőt fog vonzani kuriózumunk.

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön
Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön
Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön