A Márianosztrai Fegyház és Börtön és a fogvatartottakat foglalkoztató Nostra Kft. rabmunkával előállított adományokat adott át csütörtökön a szobi kistérség több szociális intézményének. Ipolytölgyesen a Szent Erzsébet Otthont, Szobon pedig az idősek otthona lakóit lepték meg karácsonyi ajándékokkal.

A Márianosztrai Fegyház és Börtön több éve jó kapcsolatot ápol az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthonnal. Az elmúlt években több alkalommal adtak adventi műsort a fogvatartottak az ott élő, sérült fiataloknak. Idén egyfajta jóvátétel keretein belül egy speciális játékot készítettek el a lakóknak, amelyet Tóth Gábor bv. ezredes intézetparancsnok adott át karácsony előtt.

Tóth Gábor bv. ezredes, intézetparancsnok átadja az intézet ajándékát

Forrás: Márianosztrai Fegyház és Börtön

A Márianosztrai Fegyház és Börtönnel együttműködő, fogvatartottak munkáltatása céljából alapított állami tulajdonú gazdasági társaság, a NOSTRA Kft. szintén csatlakozott a büntetés-végrehajtás által meghirdetett országos adventi adományozó akcióhoz.

Mivel a társaság fő profilja a fa- és papíripari bérmunka, ezért a kistérség szociális intézményeinek tud felajánlani egészségügyi papírtermékeket (wc-papírt, papírzsebkendőt). Az adományból a térségben két intézmény is részesült: a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona Ipolytölgyesen, illetve Szobon a „Gondoskodás Összefogással” kistérségi intézmény.

Frank Tibor ny. bv. vezérőrnagy, a Nostra Kft. ügyvezető igazgatója a szobi otthonban

Az adományt a társaság ügyvezető igazgatója, Frank Tibor ny. bv. vezérőrnagy adta át az érintett intézmények vezetőinek.