„Az egyik legbiztosabb út a gyógyuláshoz az, ha segítséget nyújtunk másoknak.”
Bob Gass

[Fotó: Bv. Központi Kórház]

2018. január 29-én szakmai konzultációra érkezett a MH Egészségügyi Központ parancsnoka, Kun Szabó István vezérőrnagy és dr. Tamás Róbert orvos dandártábornok, orvos igazgató. Vezetőink kezdeményezésére a diszkusszió fő célja az volt, hogy a kórházban kezelt fogvatartottak különböző vizsgálatainak nagy részét az Egészségügyi Központban végeztethessük el.

[Fotó: Bv. Központi Kórház]
A vendégeket dr. Takács Valéria ny. bv.o. ezredes főigazgató főorvos és Joó László bv. ezredes, főigazgató-helyettes fogadta. A főigazgató főorvosnő egy rövid prezentációban ismertette a kórház felépítését, működését és a 2017. évi betegforgalmat, majd a vendégek meglátogatták az egészségügyi részlegeket, ahol megismerkedtek az intézményben folyó szakmai munkafolyamatokkal.

A szakmai megbeszélésen a főorvosnő elmagyarázta, hogy mekkora felelősség hárul a biztonsági felügyelőkre azzal, hogy napi szinten több fogvatartottat kell szállítani, őrizni a Budapesten lévő különböző civil egészségügyi intézményekbe. Ezzel kapcsolatban azt vetette fel, hogy nagy segítséget jelentene az intézmény munkájában, ha a legtöbb vizsgálatot az MH Egészségügyi Központban lehetne elvégeztetni.

[Fotó: Bv. Központi Kórház]
 A parancsnok válaszában elmondta, hogy hasonlóan a többi egészségügyi intézethez őket is érinti a képzett szakemberek hiánya, ennek ellenére keresni fogják azokat a megoldásokat, melyek mind a két intézmény számára a legoptimálisabb megoldást nyújtanák. A találkozón a vezetők egyeztették, hogy a már meglévő együttműködési megállapodást aktualizálják, és – lehetséges keretek között – az elvégezhető szakvizsgálatokat is felülvizsgálják.