A Színházak Éjszakája programsorozat keretében, a Pinceszínház meghívására interaktív bűnmegelőzési előadást mutatott be intézetünk Fórum Színháza Budapesten.

Intézetünk Fórum Színházát 8 évvel ezelőtt István Károlyné drámapedagógus kolléganőnk hívta életre, elsősorban olyan fogvatartottak részvételével, akik szabálykövető és jó magaviseletük mellett önkéntesen kívántak részt venni a munkaidő leteltével, szabadidejükben e kulturális tevékenységben. A csoport célja elsősorban a középiskolás diákokat érintő bűnmegelőzési tevékenységben való aktív részvétel, melynek sikerét bizonyítja az évente több száz balassagyarmati diák érdeklődése. De játszottak már nógrádi megyenapon és egyéb kulturális rendezvényen is.

Fotó: BvOP
Szeptember 22-én a Színházak Éjszakáján mutathatták be legújabb, „A jövő felé” című előadásukat. A Pinceszínház meghívására interaktív módon hangzottak el kérdések és válaszok a megjelenített élettörténet kapcsán, kérdések, melyek a helyreállító igazságszolgáltatás alapjai. Szerves része ez a reintegrációnak, és emellett segít az önismeretben, személyiségfejlesztésben, növeli a kreativitást, előre viszi a szülő-gyermek kapcsolatot, fejleszti a kommunikációt, ezáltal a konfliktusok kezelését, valamint jótékony hatással van a fegyelemre, továbbá fontos eleme a bűncselekmény által okozott károk jóvátételének.