A Honvédelmi Minisztérium Katolikus Tábori Püspökség és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szervezésében 2018. május 23-án lehetősége volt a személyi állomány tagjainak a "Családok éve 2018. Szentkút" zarándoklaton részt venni.

A Mátraverebély melletti Szentkút Magyarország egyik legrégebbi és máig egyik leglátogatottabb Máriakegyhelye, mely 800 éve fogadja a zarándokokat. Az utóbbi években felújított épületegyüttes várta a "Családok éve 2018 Szentkút" zarándoklaton részt vevő állományi tagokat és házastársaikat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből nyolc fő vett részt a meghirdetett zarándoklaton.

 Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

A Főt. Bíró László püspök úr által celebrált szentmisén elhangzó prédikációban Apor Vilmos vértanú példáján keresztül ábrázolta Püspök úr a másokért élő ember példáját. Útmutatást adott a házasság és a család irányításának fontosságáról.

A szentmisén történt feltöltődés után a kegyhely látnivalóival lehetett ismerkedni, elzarándokoltak a szentkúthoz, a kültéri oltárhoz, a remetebarlanghoz.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

A zarándoklat alkalmával a résztvevők lelki feltöltődésen túl, kilépve a hétköznapok megszokottságából, kis időre megszabadulva a mindennapi stressztől, emberi, baráti kapcsolatokat építhettek, ápolhattak.