Az intézetben működő kézműves szakkör egész évben követi a nevezetes ünnepek jellegzetességeit és sajátosságait. Az advent időszakában most karácsonyi dísztárgyak, cérnaképek, ünnepi gyertyák, adventi koszorúk készültek, amelyek nagy része végül a gyerekek kezébe került.

Ajándékozás előtt azért a szakkörben elkészített alkotásokat először a fogvatartottak tekinthették meg a körleten kiállított ünnepi asztalokon és a faliújságon is. Ezek a dekorációk hozzájárulnak az ünnepi hangulat kialakításához és az ajándékozás öröme által közösen gondolkodva született meg az ötlet, hogy a debreceni szociális szolgálat fogyatékkal élő lakói részére a szakkörökön készített ajándéktárgyakból és a fogvatartottak letéti pénzéből vásárolt számos édességből kis ajándékcsomagokat állítsunk össze. Az ajándékozás örömének lehetősége még nagyobb kreativitásra sarkallta a szakkörön résztvevő fogvatartottakat, amely már a csomagok küllemén is megmutatkozott.

forrás: HBMBVI

Az ajándékcsomagokat 2016. december 20-án a DMJV Városi Szociális Szolgálat kiskorú fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító Intézetben adtuk át. A gyerekek nagy örömmel vették át a fogvatartottak által készített csomagokat, amelyekben üzenetet is küldtek a gyerekeknek, amelyeket meghatódva hallgattak a gyerekek.

forrás: HBMBVI

forrás: HBMBVI