"A büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelői tevékenységek fejlesztése" elnevezésű - BM-15-MI-0054 azonosító számú - pályázat keretében a büntetés-végrehajtási intézetben élő fogvatartottak számára lehetőség nyílt ez év márciusától készség- és képességfejlesztő (kommunikációs, agressziókezelő, konfliktuskezelő, önismereti, életvezetési) tréningeken részt venni. A csoportokat a bv. intézetben dolgozó pártfogók vezetik.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a pályázat első lépéseként a tréningek vezetésével megbízott bv. pártfogó felügyelők szakmai képzését valósította meg, melynek során a résztvevőknek lehetősége nyílt a többszakaszos, a büntetés-végrehajtási intézeten belüli és azon kívüli reintegrációs program megismerésére.
A tréningek típusait a fogvatartottak szükségleteinek figyelembevételével választották ki, így munkaerőpiaci információk terjesztése, tanácsadás, készségfejlesztés és szabadulásra való felkészítés is helyet kapott a képzési programban.
A Márianosztrai Fegyház és Börtönben a pártfogók 15 fős fogvatartotti csoportban dolgoznak a fogvatartottakkal: konfliktuskezelés témakörben egy 3 alkalmas tréningen március 24-től, valamint egy 1 alkalmas munkaerőpiaci információk terjesztése című csoportfoglalkozáson, amire április hónapban kerül majd sor.