Nagy sikerű előadást mutattak be az elítéltek a veszprémi Agórában

Jótékonysági céllal adta elő a börtönben működő Bakony Színjátszó Csoport Nóti Károly: A cég arája című bohózatát. A hat elítélt produkcióját csaknem teltház mellett láthatták az érdeklődők, akik előzetes regisztrációt követően érkeztek a színházterembe.

Fotó:Veszprém Megyei Bv. Intézet

Németh Éva bv. ezredes parancsnok megnyitójában megemlítette, hogy az előadás nemes céllal került a lakosság elé. Ezen a délutánon adomány-gyűjtést is szervezett a börtön a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályán működő Emberkék Alapítvány részére, ahogy tettük ezt két évvel ezelőtt is, ugyanilyen céllal.

Fotó:Veszprém Megyei Bv. Intézet

 

Fotó:Veszprém Megyei Bv. Intézet

Az akkori sikereken felbuzdulva kerestük meg ismét a művelődési központot, akik segítő partnerként befogadták a programot és a népszerűsítésében is segítettek. Ezzel a színdarabbal sikeresen debütált még májusban a társulat az idei III. Országos Börtönszínház Találkozó regionális vetélkedőjén, ahol három másik bv. intézetet magunk mögé utasítva, a régiót képviseljük majd augusztusban Budapesten a József Attila Színházban.
A bohózat a színjátszó csoport rendezőjének, Gyurácz János Csaba bv. főtörzszászlósnak a segítségével egy kis ráncfelvarráson esett át, a leporolt szövegkörnyezet és a saját készítésű, tervezésű modern díszlet alkal-mazkodott az előadók habitusához és némiképp a börtönélményekhez is.

Fotó:Veszprém Megyei Bv. Intézet

A közönség nagyra értékelte az előadást, vastapssal köszönte meg az élményt és a meglepetésként a darab végére tartogatott kis záró, vicces köszönetnyilvánítás meghozta az adakozókedvet.

Fotó:Veszprém Megyei Bv. Intézet

Az előtérben a fogvatartotti alkotásokból álló kiállításon elhelyezett két adománygyűjtő dobozban közel kettőszáz ezer forint gyűlt össze.
Köszönjük a közönségnek, hamarosan átadjuk az Emberkék Alapítvány részére!

Fotó:Veszprém Megyei Bv. Intézet