A Szlovák Köztársaság Nyitrai, illetve Besztercebányai Kerületi Rendőr Igazgatóságának képviselői is részt vettek azon a látogatáson, melyet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett. A látogatás apropóján közös gyakorlatra is sor került.

Magyarország 2. számú., valamint a Szlovák Köztársaság Nyitrai és Besztercebányai Kerületi Rendőr Igazgatóság határmegbízottai május 10-én találkoztak Balassagyarmaton, a Városháza dísztermében. Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és egyben Magyarország 2. számú határmegbízottja kíséretében Miroslav Michalčik ezredes, a Nyitrai Kerületi Rendőr Igazgatóság határmebízottja és Ivan Piliar, a Beszetercebányai Kerületi Rendőr Igazgatóság határmegbízott-helyettese képviselte szervezetüket.

Fotó: Balassagyarmati Fegyház és Börtön

A szakmai munkaértekezletet követően a program része volt a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben tett látogatás, ahol dr. Budai István büntetés-végrehajtási dandártábornok, büntetés-végrehajtási főtanácsos, az intézet parancsnoka részletes tájékoztatást adott az intézet történetéről és működéséről, majd Horváth Zsolt büntetés-végrehajtási alezredes által az Ipoly Cipőgyár Kft. bemutatása is megtörtént, amit egy rövid intézetlátogatás követett.

Fotó: Balassagyarmati Fegyház és Börtön
Mindezek mellett jelentős rendőri erők felvonulására lehettek figyelmesek a környék lakói. A szokatlan létszámot egy közös gyakorlat indokolta, mely egy feltételezett helyzet közös megoldását vetette föl. 

Fotó: Balassagyarmati Fegyház és Börtön

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal hosszú évek óta szoros együttműködésben végezzük feladatainkat, melynek része a hasonló közös gyakorlatok végrehajtása is.
A látogatás a fenti gyakorlat megtekintésével ért véget.