A Márianosztrai Fegyház és Börtönben elhelyezett fogvatartottak egy csoportja az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon sérült lakóinak adott karácsonyi műsort. A jelenlévők nagy várakozással, türelemmel és szeretettel adták át és fogadták az adventi jókívánságokat.

A büntetés-végrehajtás országos jóvátételi programot hirdetett. Minden intézet maga választhatta ki, hogy az ott elhelyezett fogvatartottak mivel tudnának a társadalom egy-egy rétegének segítséget nyújtani elkövetett bűncselekményük hátrányainak kompenzálása érdekében. A fogvatartottak egyéni, illetve csoportos ötleteit meghallgatva, a lehetőségeket végignézve mi amellett döntöttünk, hogy az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon sérült lakóinak - akik főként gyerekek és fiatalok - bemutatjuk karácsonyi zenés műsorunkat.

Forrás: Márianosztrai Fegyház és Börtön

 A zenélő fogvatartottak szeretettel adták elő produkciójukat, gondolva közben távol lévő családjukra, gyermekeikre, közelgő szabadulásukra, az otthon lakói pedig ítélkezés nélkül fogadták a szívhez szóló előadást. Elmondták, hogy bár bűnt követtek el, már megbánták azt. Jóvátenni nem mindig tudják, de az újrakezdéshez fontos, hogy érezzék, a társadalom fontos tagjává válhatnak majd.

A programról az m1 beszámolót is készített, ami itt tekinthető meg (8,45-nél).

További megjelenés itt található.

A lakók az ismert dalokat az előadókkal együtt énekelték. Forrás: Márianosztrai Fegyház és Börtön