"Aki tud emelt fővel veszíteni, azt mindenki becsüli - de főleg a győztes csapat tagjai."
(Milton Segal)

A Kórház főfelügyelői irodájában több kupa, serleg, érem sorakozik, amelyek a korábbi mérkőzések, bajnokságok emlékeit őrzik. Ezt a hagyományt szerettük volna ismét feléleszteni, ezért úgy gondoltuk, hogy szervezünk egy focibajnokságot a társszervek részvételével. Legnagyobb örömünkre szinte mindenki visszajelezte részvételi szándékát. A versenyen végül öt csapat tudott részt venni, volt olyan szerv is, akinek az utolsó pillanatban kellett visszamondani a részvételt, mert a határvédelemben kellett helyt állniuk. Az öt csapatot képviselő szervek: Érdi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság, Országos Mentőszolgálat, a Tököli Országos Büntetés-végrehajtás Intézet színeiben a Tököli Fiatalkorúak Bv. Intézete, és a Duna Papír Kft. állomány tagjai vettek részt, illetve a Központi Kórház biztonsági osztályának kollégái.

Forrás: Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Az idő kegyes volt hozzánk, a kánikula elmaradt. Kellemesen szemerkélő esőben volt lehetőség a srácoknak focizni, így folyamatos hűtést kaptak az izzasztó mérkőzések alatt. A baráti mérkőzés végig jó hangulatban telt, és szerencsére a kisebb horzsolásokon kívül nagyobb sérülés nem történt.

Forrás: Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Az eredményhirdetést követően a megéhezett csapatot vendégül láttuk, akiknek nagyon ízlett a „börtönkoszt”. Elmondták, hogy nagyon jól érezték magukat, és remélhetőleg nem szakad meg az ez az általunk felélesztett hagyomány, a jövőben számos alkalommal fogunk ilyen körülmények között is találkozni, akár egy egész napos családi nap keretében is. A csapatok által elért helyezéseket emléklappal, oklevelekkel és egy vándorkupával tettük emlékezetessé.

Forrás: Büntetés-végrehajtás Központi Kórház