Április végén került sor a Büntetés-végrehajtás Szervezet Északkeleti Régió Műveleti Csoportjainak továbbképzésére.

A büntetés-végrehajtási szervezet műveleti csoportjainak régiós továbbképzésén a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön, a Tiszalöki Országos Büntetés-végreahajtási Intézet, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet műveleti csoportjai vettek részt.

A képzés megnyitója után az alapkiképzés során elsajátított anyag ismétlése várt a résztvevőkre. A bemelegítést követően az elvezető fogásokat, az alapvető ütéseket, rúgásokat gyakorolhatták a csoport tagjai. A rendvédelmi eszközök fogásai, a védőfelszerelések viselése, a tömegből való kiemelés, illetve a zárkába való behatolás vagy éppen a dühöngő fogvatartott megfékezésének gyakorlása, olyan szituációk végrehajtása melyet hasznosítani tudnak a csoporttagok napi szolgálatuk során.Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. IntézetA műveleti csoport tagjainak elsősorban speciális feladatokat, műveleti tevékenységket, taktikai eljárásokat kell végrehajtaniuk. Munkájuk során a tagoknak speciális fizikai felkészültséggel, kiemelkedő szervező, koordinációs és kommunikációs készséggel kell rendelkezniük.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

 

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

A két napos régiós továbbképzés során oktatási és képzési feladatok végrehajtása, a taktikai eljárások gyakorlása hozzájárul ahhoz, hogy a csoport tagjai a napi feladataikat még eredményesebben, hatékonyabban, szakszerűbben hajtsák végre.