Ismét megrendezésre került az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászverseny, melyen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet két kollégája is dobogós helyezést ért el.

Az elmúlt héten harmadik alkalommal került megrendezésre az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászverseny, melynek a Szekszárd közelében található Sötétvölgy adott otthont.
A katasztrófavédelem munkatársai mellett a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a vízügy részéről is érkeztek nevezések a versenyre.
A versenyzők egyénileg és csapatban is összemérhették tudásukat.
A résztvevőket a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója köszöntötte, majd a verseny- és a biztonsági szabályzat ismertetése után felvonulhattak a helyszínekre.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

A 3D, azaz a három dimenziós íjászat a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokról kapta a nevét. A találati zónák célba süllyesztett választásvonalakkal vannak jelölve.
A versenyen 24 célra célozhattak, célonként 3 lövés került értékelésre. A bírák lövésenként 10-8-5-0 pontozással, vonalas találatot a magasabb pontszámú zóna szerint értékelték.

Forrás:Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

 

A 3D íjászat megismertetése mellett a munkakapcsolatok, kollegális viszonyok, barátságok kialakítása is cél volt.
A jó hangulatú versenyen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet képviseletében induló két kolléga kiemelkedő helyezést ért el.
Sipeki József c. bv. főtörzszászlós PB-HB (pusztai) kategóriában első helyezést ért el, női TR-RB vadászreflex kategóriában Hudák Mária bv. őrmester a dobogó második fokára állhatott fel.