A nyári szezonban egymást érik a város- és falunapok, a helyi „fesztiválok”. A Komádiban működő toborzóiroda munkatársai is járják a vidéket, részt vesznek minden környező településen megrendezett nyilvános eseményen.
2017. június 24-én Komádiban a Lovasnapon, illetve Derecskén a Város Napján vettünk részt, a büntetés-végrehajtási szakmát népszerűsítendő és a Komádiban létesülő új bv. intézet személyi állományának toborzása céljából.

Július 1-jén a füzesgyarmati Füzes Fesztiválon, július 8-án a vésztői Városnapon találkozhattak bv-s kollégákkal az eseményre kilátogatók, míg augusztus 5-én Szeghalom Város Önkormányzata a helyi „Boszorkány Fesztiválon”  biztosított lehetőséget a toborzóknak.
A rendezvényeken kollégáink ismertették az életpálya és a bv-s szakma főbb jellemzőit, ezen kívül kényszerítő eszközök „kipróbálására” is lehetőség nyílt. Köszönhetően a szervezői gondosságnak külön felhívták a résztvevők figyelmét az egyébként is látványos standokra, ennek eredményeként szép számú érdeklődő tájékoztatására nyílt lehetőség.
Mindeközben zajlanak a felvételi alkalmassági vizsgálatok is annak érdekében, hogy a következő beiskolázáskor kellő számú kolléga kezdhesse meg tanulmányait a büntetés-végrehajtási felügyelő szakképzésben.
A nyár még tart, a falunapok, városi rendezvények sem értek véget, a toborzás folytatódik.

Forrás:HBMBVIűű

Forrás:HBMBVI

Forrás:HBMBVI