2017. március 30-án az a megtiszteltetés érte intézetünket, hogy újra ellátogatott hozzánk a Gedeon Társaság egy csoportja.
Az előző évek hagyományainak megfelelően Bibliát adományoztak intézetünk fogvatartottjainak.

A Gedeon Társaság nemzetközi szervezete 194 országban működik és napjainkig 84 nyelven több mint 2 milliárd Bibliát ajándékozott el. A magyarországi Gedeon Társaság 1989-ben alakult meg, és napjainkig közel 3 millió Újszövetséget osztott szét ingyenesen. A Gedeon Társaság ez alkalommal is ingyenesen osztotta szét az Újszövetségeket az Intézet fogvatartottai között. Az eseményre az Intézet kápolnájában került sor, ahol közel 30 fogvatartott vehette át a Szentírást. A bibliaosztást rövid előadás előzte meg, melynek keretében ismertették a Gedeon Társaság történetét, munkaterületét, valamint a büntetés-végrehajtási intézmények területén végzett szolgálatukat.

Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön1

Szolgálatuk, hogy minden emberhez eljuttassák Isten Igéjét. Nagy szeretettel osztották ingyenesen a bibliákat fogvatartottjainknak. Mindkét objektumban személyesen, szívhez szóló szavakkal ajánlották az Isten üzenetét tartalmazó könyvet. Fogvatartottaink is örömmel fogadták ezt, kérdéseikkel, figyelmükkel bizonyították, mennyire szükségük van Isten igazságára. Örömmel, megelégedéssel távoztak vendégeink; ismét jó helyre kerültek a kiosztott bibliák.