Az intézetünk katolikus lelkésze – Hajdú Miklós atya – szervezésében a cursillo résztvevői szerdán este közös vacsorával kezdtek, melyen a tagok megismerték egymást, és előadóikat is. Ezt követően este 9 óráig folyamatos előadások kerültek megtartásra, melyeknek témái a kereszténység alap témaköreit fogták át.

Csütörtökön a reggeli 4 órai ébresztő, és a zárkán történő napi kötelező programok után a fogvatartottak 6 órától folyamatos teológiai előadásokat hallgathattak, és azok feldolgozásaként témáikhoz illeszkedő csoportfoglalkozásokon vehettek részt.

Az ebéd a büntetés-végrehajtási rendszer napirendjétől eltérően és módon került elfogyasztásra, mivel azt a hétköznapi emberek számára megszokott terített asztal mellett porcelán étkészletből fogyaszthatták el a fogvatartottak előadóik társaságában.

Délután folytatódtak az előadások és a lelki gyakorlatok egészen este 8 óráig.

 A péntek délelőtti program megegyezett a csütörtöki napirenddel, azonban egy ünnepi szentmisén is részt vehettek a cursillo résztvevői, a közeli hozzátartozóikkal együtt, melyet Székely János püspök úr celebrált.