Egészségnapot szerveztünk a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben 2017 októberében.

A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet baracskai objektumában 2017. október 26-án egészségnapot szerveztünk. Az esemény az intézet személyi állománya, valamint az intézettel együttműködő társzervek állománytagjai részére került megszervezésre. A program megvalósításában a MentsManust Mozgalom is részt vett PSA szűrés biztosításával.

Forrás: KDOBVI

Forrás: KDOBVI
Az egészségnap célja az egészségmegőrzés, valamint a prevenció fontosságának tudatosítása a rendvédelmi dolgozók körében. A program során lehetőség volt az egészséges és modern ételek kóstolására, vércukorszint mérésére, mikrotápanyag-hiány felmérésére, alvás apnoe teszt elvégzésére és még számos preventív jelleggel bíró vizsgálatra.

Forrás: KDOBVI
Forrás: KDOBVI
Horti Dániel a MentsManust Mozgalom vezetője elmondta, hogy a kezdeményezés, amelynek fő témája a férfiak egészségtudatosságának növelése, 2004-ben indult útjára Ausztráliából. Felhívja a figyelmet a prosztata daganatos megbetegedések megelőzésének fontosságára. Jelenleg Magyarországon a prosztatarák a második helyen áll a férfiakat érintő halálokok között. Egy egyszerű szűrővizsgálat során (PSA), melyhez csak egy csepp vérre van szükség, megállapíthatóak az esetleges negatív elváltozások.

Forrás: KDOBVI

Az esemény kapcsán az intézet parancsnoka Galuska-Tomsits László bv. ezredes bv. főtanácsos az országban másodikként vehette át a „Férfi egészséget támogató minősítést” a mozgalom képviselőjétől. A program sikerére, és a nagy érdeklődésre tekintettel az intézet a jövő évben is szeretné az egészségnapot hagyományt teremtő módon megszervezni.