Széphalmon a Magyar Nyelv Múzeumában tartotta a magyar kultúra napi díszünnepségét 2018. január 22-én Sátoraljaújhely Város Önkormányzata. Az önkormányzat a rendezvényen Közművelődési díjat, díszpolgári címet, és számos kitüntetést és elismerő oklevelet adományozott, többek között egyik kolléganőnknek is.

Sátoraljaújhely Város Önkormányzata és a Városvédő és Szépítő Egyesület elismerő oklevelet adományozott Kerchnerné dr. Felső Zsuzsanna, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön jogtanácsosa részére.

Fotó: Sátoraljaújhely Önkormányzata

Kerchnerné dr. Felső Zsuzsanna c. bv őrnagy asszony az Eötvös József Börtönügyi Egyesület elnöki tisztségét 2008 márciusától közel 10 éven át töltötte be. Az egyesület tevékenységével aktívan részt vesz a város életében – kiemelve például a helyi katonai temető, a „Hősök Temetője" helyreállítását, amelyet az egyesület más helyi civil szervezetekkel és állami szervekkel összefogva végez el. Felelős, felkészült és áldozatos munkájának köszönhetően jelenleg is nagyban hozzájárul a város kulturális életéhez. Az egyesület aktív szervezője a „Múzeumok Éjszakája" programsorozatnak, de rendszeresen szervez bűnmegelőzési napokat a városi középiskolák számára is. Kimagasló, színvonalas munkájának köszönhetően a tavalyi év egyik nagysikerű projektje volt „ A Nagy Háborúk Nyomában" történelmi séta elnevezésű, egyedülálló hadtörténeti útvonal létrehozása. A projekt keretében a város különböző pontjain 24 információs táblát helyeztek ki, amelyek az I - II. világháború kifejezett helyi eseményeit mutatják be az érdeklődők számára, átfogó képet adva a városnak ebben az időszakban betöltött szerepéről, eseményeiről.

Elismeréséhez, további sikereket kívánva gratulálunk!

Fotó: Sátoraljaújhely Önkormányzata