Második alkalommal mérhették össze tudásukat kollégáink a solti objektumban rendezett intézeti halászléfőző versenyen.

Június 12-én már másodszor rendeztük meg a halászléfőző versenyt az intézet dolgozóiból nevezett csapatok között. A tavalyi évben a hűvös idő, idén a kánikula volt az, ami nehezítette a versenyzők és a vendégek dolgát. Hetekkel ezelőtt meghirdettük a versenyt: a helyszín a solti objektum sportpályája biztosított volt, az étkezéshez szükséges sátrak, eszközök, padok, asztalok rendelkezésre álltak. A csapatok pedig hozták a halászlének valót, illetve a főzéshez szükséges kellékeket.
Az intézet dolgozóinak nagy része Solton, Hartán, Kalocsán, Dunapatajon lakik, így szoros a kötődés a Dunához, sokan horgásznak a környékbeli csatornákban, tavakban. A Duna menti emberek vérében van a halászléfőzés.

Forrás: Állampusztai Országos Bv. Intézet
A versenyen 6 csapat indult, akik kollégákból, barátokból álltak össze. Népes szurkolótábor is összejött, ahogy készültek a finom halászlevek. A kikötés annyi volt, hogy mindenkinek ott helyben kellett főzni, nem lehetett otthon előre dolgozni. Ki bajai, ki szegedi, ki a saját módon készült lére esküdött. A zsűri, mely szintén kollégákból állt össze, íz, szín, állag, és összhatás alapján pontozta a leadott étkeket. 
Az eredményhirdetéskor az első három helyen végzett csapat mellett, a legszebb színű halászlé főzője, a legszebb szakács, és a legjobb kedvű kukták is oklevelet vehettek át.
Első helyen Molnár Attila végzett.

Forrás: Állampusztai Országos Bv. Intézet
A jó hangulatú délután segített a személyi állomány összekovácsolásában, erősítette a kollegalitást, ugyanakkor kikapcsolódást is jelentett a résztvevőknek ezen a baráti rendezvényen.

Forrás: Állampusztai Országos Bv. Intézet