A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Biztonsági Szolgálatának szervezésében 2017. november 16-án rendezték meg a járőr-kutyavezetők szakmai napját.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság Biztonsági Szolgálatának szervezésében 2017. november 16-án került megrendezésre a járőr-kutyavezetők szakmai napja. A rendezvényhez a helyszínt és annak lebonyolítását a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet baracskai objektuma biztosította, ahol 18 bv. intézet kutyavezetője, valamint az ORFK Készenléti Rendőrség kutyás alosztályáról 14 fő vett részt. 
A programot az intézet parancsnoka, Galuska-Tomsits László bv. ezredes nyitotta meg.

Forrás: KDOBVI
A megnyitót követően a délelőtti órákban elméleti oktatáson vehettek részt a résztvevők, majd a nap második felében közös gyakorlatot hajtottunk végre. 

Forrás:KDOBVI

Forrás: KDOBVI

Forrás: KDOBVI

 
A szakmai nap célja a rendészeti szervek közötti tapasztalatcsere, egymás munkájának megismerése, a kiképzéstechnika fejlesztése, a közös gondolkodás és együttműködés.

Forrás: KDOBVI
A sikeres együttműködésre, valamint a résztvevők létszámára tekintettel a szakmai nap 2017. december 5-én folytatódik, melynek szintén az intézetünk baracskai objektuma ad otthont.