A megyei pedagógiai szakszolgálat helyi intézménye, a közelmúltban új helyre költözött Nevelési Tanácsadó bejáratát csinosították, majd az Aprók Háza Tagóvoda udvarának eszközeit tették rendbe azok a fogvatartottak Dunaújvárosban, akik önkéntesen vállalták részvételüket az EFOP Fogvatartottak reintegrációja című projekt keretében szervezett jóvátételi eseményeken.

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet sándorházai objektumában is futó EFOP 1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, „Fogvatartottak reintegrációja” program keretében szervezték meg azt a jóvátételi eseményt, amelynek különlegességét az adja, hogy egy nap alatt két helyszínen is segítették a közelgő tanévkezdést a fogvatartottak. Az augusztus 28-ai délelőtti munkálatok során a Nevelési Tanácsadó új bázisának főbejáratát tisztították meg a feliratoktól az EFOP projekt fogvatartottjai.

Fotó: BvOP EFOP ProjektirodaMint azt Kissné Korsós Ágnes igazgató, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézményének vezetője, a program keretében szervezett sajtótájékoztatón elmondta, a gyors és nagyon látványos beavatkozás nyomán az eddigi csúfságok után kulturált bejáraton át közelíthetik meg a Deák Ferenc utcai intézményt az ügyfelek. A tájékoztatón Brodmann Ákos bv. őrnagy, az EFOP program bv. intézeti szakmai vezetője kiemelte, a jóvátétel során minden szereplő gazdagodik: a kedvezményezett intézmények megújult külsővel várhatják a tanévkezdést, a bv. intézet jó ügyeket, jó kezdeményezéseket támogathat, az együttműködés főszereplői, a programba bekapcsolódott fogvatartottak pedig saját szerepvállalásukkal igazolhatják, hogy eredményesen járják a reintegráció útját.
Ez utóbbi momentumot hangsúlyozta a reintegrációs programra már korábban jelentkezett Lépő Sándor fogvatartott is, aki elmondta, a fejlesztő foglalkozások, a családi beszélő után újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az EFOP program keretében. Sándor az egész csapat nevében azt is kiemelte, nagyon örülnek annak, hogy szerepet vállaltak a jóvátételben.
Egy rövid ebédszünet után újabb helyszínen, újabb feladattal folytatódott a jóvátételi munka, a Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza tagintézményének udvarának kerti eszközeit újította meg a csoport – szintén látványos eredménnyel.

Fotó: BvOP EFOP ProjektirodaA munkálatok végeztével külön köszönetet mondott a csapatnak és minden közreműködőnek Gyenes Józsefné intézményigazgató, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője, aki kiemelte: egyfelől a jóvátételi munka révén megújult környezet várhatja szeptembertől a tagintézmény óvodásait, másrészt jó esélyt lát arra, hogy a közeljövőben hasonló együttműködésekre kerüljön sor.

Fotó: BvOP EFOP Projektiroda

Az EFOP-1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, „Fogvatartottak reintegrációja” című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.