A tiszalöki börtön Tiszavirág Társulata Charles Dickens Karácsonyi Ének című klasszikus regényének színpadi feldolgozásával kívánt áldott karácsonyi ünnepeket.

A fogvatartottakból álló tizenegy fős csoport arra használta fel az adventi időszakot, hogy színi előadással ajándékozzák meg a környék időskorúit. A jóvátételi célú produkcióra heteket készültek, munka után díszletet festettek, szöveget tanultak. A siker nem maradt el, hiszen a meghívott Tiszalöki Ezüstfenyő és a Tiszakeszi Nyugdíjas Klub meghatódva tapsolt.

Fotó: Tiszalöki Országos Bv. Intézet

"Nem tudtam, hogy mire számítsak." – osztotta meg velünk kezdeti aggályait a nézők egyike. – "Meghatódtam a végére, hogy felnőtt emberek összekarolva énekelnek. Napközben izgatott voltam, hogy hová is megyek délután, de nem bántam meg, hogy eljöttem, mert ez egy rendkívüli élmény volt."

Fotó: Tiszalöki Országos Bv. Intézet

A társulat december 22-én kétszer is színpadra lépett. A délutáni jóvátételi előadást délelőtt a fogvatartottak számára nyújtott bemutató előzte meg, amelyen több mint 60 fő nézhette végig a tanulságos történetet.

Fotó: Tiszalöki Országos Bv. Intézet