A Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet baracskai objektuma mellett működő Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. fő feladata az intézetben elhelyezett elítéltek munkáltatása. A Kft. sokrétű tevékenységének egyik eleme a sütőüzem működtetése, ahol napi három műszakban 100 fogvatartott dolgozik.

Forrás: KDOBVI

 

  A HACCP, ISO és ÁQAP minősítéssel rendelkező pékségben hagyományos módon, elsősorban kovász felhasználásával állítják elő a termékek többségét. Fagyasztó-, és hűtő-kapacitásuk révén lehetőségük van nagyobb mennyiségű késztermék egyidejű legyártására is, a jelentős járműparknak köszönhetően pedig egyszerre több tonna termék kiszállítását is biztosítani tudják.

Forrás: KDOBVI

 

 

Az itt található legmodernebb kemencékben 150 féle pékárut készítenek, 9 bv. intézetben elhelyezett 11.000 fogvatartottat látnak el napi szinten termékeikkel, ezen kívül készítenek finomságokat kórházak, iskolák, óvodák, gazdasági működtető központok és egy szálloda számára is.

Forrás: KDOBVI

 

Forrás: KDOBVI

A bv. szervezet egyik legfontosabb célja a fogvatartottak reintegrációja, melynek kiemelt jelentőségű része a foglalkoztatás. Fontos, hogy a fogvatartottak a börtönben értelmes, a társadalom számára hasznos tevékenységet végezzenek és erősítsék azokat a képességeiket, amelyek segíthetik őket elhelyezkedni a munkaerőpiacon szabadulásukat követően. Ennek érdekében a Kft. az intézettel együttműködve foglalkoztatja és képzi is a fogvatartottakat, jelenleg két évfolyamon 31 fő tanulja a pék szakmát.

Forrás: KDOBVI

A reintegrációs szempontokon túl is hasznos a fogvatartottak munkavégzése, hiszen ily módon saját ellátásuk költségeihez is hozzájárulnak.