A lengyelországi Markówa településen található Josefa Ulma Család Múzeum és a Rzeszówi Börtön közös reintegrációs programja kapcsán intézetünk háromnapos konferenciát szervezhetett „Reintegrációs programok és eredményeik társadalmi közvetítése” címmel.

A konferencián részt vettek az észak-kelet magyarországi régió bv. intézetei, valamint a lengyelországi Rzeszówi körzet intézeteinek (Rzeszów, Lupków, Przemyslie, Uherce) vezetői, reintegrációs tisztjei, sajtóreferensei is.

A vezető téma a reintegrációs programok között a Lengyelországban megvalósított fogvatartotti érzékenyítő tréning volt, mely adaptálható lenne a mi bv. intézeteinkben is.

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

A szakmai konferencia több mint 15 előadója között megjelentek a kommunikációs szakterület munkatársai is, akik tevékenységükről, elért eredményeikről számoltak be. 

A konferencián számos szakmai kérdés között a programok társadalmi elfogadása, és a büntetés-végrehajtás ismertsége is szóba került. Ebben Magyarország a sokszínű kommunikációja és nyitottabb rendszere révén jobb eredményeket tudott felmutatni.