A Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet baracskai objektumában elhelyezett elítéltek foglalkoztatását biztosító Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. péküzemében 129 fogvatartott dolgozik napi három műszakban.

Forrás: Annamajori Kft.

A HACCP, ISO és ÁQAP minősítéssel rendelkező pékségben hagyományos módon, elsősorban kovász felhasználásával állítják elő a termékek többségét. Az itt található legmodernebb kemencékben 150 féle pékárut készítenek, 11 bv. intézetben elhelyezett 12.000 fogvatartottat látnak el napi szinten termékeikkel, ezen kívül készítenek finomságokat kórházak, iskolák, óvodák, gazdasági működtető központok és egy szálloda számára is.

Kreatív termékekkel igyekeznek megújulni, melyeket külső partnereik számára értékesítenek. Az idei húsvét különlegessége a mandulás és a sonkás kalács.

Forrás: Annamajori Kft.

 Forrás: Annamajori Kft.Fagyasztó-, és hűtőkapacitásuk révén lehetőségük van nagyobb mennyiségű késztermék egyidejű előállítására is, a jelentős járműparknak köszönhetően pedig egyszerre több tonna termék kiszállítását is biztosítani tudják.

 Forrás: Annamajori Kft.A bv. szervezet egyik legfontosabb célja a fogvatartottak reintegrációja, melynek kiemelt jelentőségű része a foglalkoztatás. Fontos, hogy a fogvatartottak a börtönben értelmes, a társadalom számára hasznos tevékenységet végezzenek és erősítsék azokat a képességeiket, amelyek segíthetik őket elhelyezkedni a munkaerőpiacon szabadulásukat követően. Ennek érdekében a Kft. az intézettel együttműködve foglalkoztatja és képzi is a fogvatartottakat, jelenleg három évfolyamon 49 fő tanulja a pék szakmát.

 

A reintegrációs szempontokon túl is hasznos a fogvatartottak munkavégzése, hiszen ily módon saját ellátásuk költségeihez is hozzájárulnak.