A Nógrád Megyei Kormányhivatal mobil ügyfélszolgálata járt intézetünkbe, hogy a szabadulás előtt álló fogvatartottak okmányokkal történő ellátását biztosítsa.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön több szakterületet is érintve hosszú évek óta együttműködik többek között a fogvatartottak reintegrációja, szabadulásra történő felkészítése érdekében. Ennek egyik fontos és innovatív állomása volt augusztus 28-án, amikor a Kormányhivatal mobil ügyfélszolgálata járt intézetünkben, és tette lehetővé a szabadulás előtt álló tíz fogvatartott okmányaival kapcsolatos ügyintézést. A kormányablakos busz nagy előnye, hogy igény szerinti rendszerességgel tudja biztosítani a fogvatartottak okmányokkal történő ellátását, figyelembe véve egyéb más szempontokat is. Ilyen például a biztonsági kockázat csökkentése, hiszen az ügyintézés a mobil busz által az intézet falain belül történik, továbbá az előállításból eredő költség és leterheltség is csökkenthető.

Fotó: Balassagyarmati Fegyház és Börtön
A Nógrád Megyei Kormányhivatal mobil ügyfélszolgálatát július végén adták át, amely két okmányirodai munkaállomással látja el a célcsoportok, így a fogvatartottak okmányaival kapcsolatos ügyintézést. A Kormányablak buszon, mint a járási hivatali kormányablakokban szintén közel 1500 féle ügyfajta kezdeményezhető.

Fotó: Balassagyarmati Fegyház és Börtön
Előzetes egyeztetéseink szerint a Nógrád Megyei Kormányhivatal Kormányablak busza október hónapban ismét intézetünkbe látogat további ügyintézés céljából.