A KEHOP-5.2.11-16-2016-00044 azonosító számú projekt segítségével a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet székesfehérvári és baracskai objektumának épületeihez kötődő villamosenergia-fogyasztás egy részé kerül kiváltásra fotovoltaikus rendszerek kialakításával.

A 134 millió forintos támogatási szerződéssel megvalósuló fejlesztés elsősorban a fogvatartottak elhelyezésére kialakított körletépületek villamos energia ellátását szolgálja.

Forrás: KDOBVIJúniusban, a közbeszerzési eljárás lezárását követően, az érvényes vállalkozási szerződések birtokában megkezdődtek a kivitelezési munkálatok mindkét helyszínen. Forrás: KDOBVI

Forrás: KDOBVIAz üzembehelyezés várhatóan augusztus végére valósul meg. A megújuló energiaforrásból évente 883,9251 gigajoule energia kerül majd előállításra, mintegy 228,3493 tonna széndioxid kibocsátás csökkenését eredményezve. A környezetvédelmi előnyök mellett pozitívum, hogy ez a megtermelt energia mennyiség több mint 80 háztartás éves energiafogyasztásával egyenlő, így a beruházás a takarékos energiafelhasználást is nagymértékben elősegíti.