Intézetünk immáron második alkalommal szervezte meg nyári gyermektáborát a munkavállalók gyermekei számára. A nagy sikerű családbarát program két héten keresztül biztosította a gyermekek napközbeni felügyeletét.

Fotó: Tiszalöki Bv. Intézet

„Mi kell ahhoz, hogy a papírsárkány repüljön?”- kérdezték a kisebb gyerekek. Könnyű alapanyagok kellenek hozzá. Nád a vázához, zsírpapír a testéhez, krepp papír és filctoll a díszítéshez, madzag és szél, hogy repüljön, na és persze Zselyke, Eszter, Luca, Maisie, Lotti, Regina, Szandi, Fruzsi, Lia, Hannák, Nórák, Nándik, Gergő, Csaba, Donát, Marci, Szilárd, Levente, Istvánka, Feca, Kristóf, Flóri, Máté, Konrád, Bence, valamint Szandi néni és Bogi néni.

Ilyen és ehhez hasonló érdeklődéssel telt el az elmúlt két hét az intézet falain belül. Idén 30-an vettek részt a gyermekek által elhíresült „börtöntáborban”, ahol számtalan program várta őket. Napközben biztosítottuk a háromszori ellátást, látogatást tettek a Jósa András Múzeumban, múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt a Vasvári Pál Múzeumban, kézműveskedtek, de voltak fürdőzni és tanyalátogatáson is. A papírsárkányon kívül készült még ajándékos doboz és fényvarázs, agyagoztak, nemezeltek, volt még arcfestés, batikolás, csillámtetkó, sorverseny valamint vetélkedő. Egész nap szólt a zene, készült bungaló és senki sem fáradt el.

Fotó: Tiszalöki Bv. Intézet


„Anya! El tudod intézni, hogy jövő héten is jöjjek börtöntáborba?”
Hiába van vakáció, a táborozó gyerekek a két hét alatt mégis korán keltek. Munkaidő kezdetére anyával és apával érkeztek meg a börtönbe, ahol a nap végéig Ők is „dolgoztak”. Nem volt sírás, hogy itt kell maradni, csak nap végén, hogy miért kell már hazamenni. Pénteken többen is a következő heti találkozásban reménykedtek. A tábor célja az volt, hogy a szülőket tehermentesítsük, és kis költség mellett, hosszabb időre, biztonságban tudhassák a gyermekeiket. A program sikerét a szülők és a gyerekek elégedettsége tükrözte.

Fotó: Tiszalöki Bv. Intézet  Fotó: Tiszalöki Bv. Intézet

Köszönjük a segítséget és a türelmet az intézet vezetőségének és munkatársainknak, a Szent Adorján Kft-nek, az Ebédfutár Kft-nek, valamint a Tiszalök Csillaga Kulturális és Segélyező Egyesületnek, aki a felajánlott adó 1 %-al jelentős mértékben megkönnyítette a megvalósítást.

Fotó: Tiszalöki Bv. Intézet

Fotó: Tiszalöki Bv. Intézet

Fotó: Tiszalöki Bv. Intézet

Fotó: Tiszalöki Bv. Intézet