Június 6-án a Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Polgárdi Rendőrőrs támogatásával, a rendőrőrs illetékességi területén lévő általános iskolák 7-8. évfolyamos diákjainak – előzetes kiválasztása után – 2018. június 5-8-a között harmadik alkalommal rendezte meg a „Huszka Gergely Rendvédelmi Tábort”.

A tábor célja a területünkön lakó, tanuló hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes táboroztatása, akik ha csak négy napra is, de kipróbálhatják, megismerhetik, átélhetik, hogy milyen kihívásokkal jár a csupa nagybetűs „HIVATÁS”.

A rendőrök, katonák, mentők, tűzoltók, bv. dolgozók, és nem utolsósorban a polgárőrök tevékenyen, sokrétű, eseménydús programokkal színesítették és képviseltetik magukat a táborban, így a gyermekek bepillantást nyernek mindennapjaikba.

/Forrás: KDOBVI/

Fontos célkitűzés, hogy a résztvevők megismerkedjenek a fenti hivatások szépségeivel és minél többen gondolják úgy, hogy tanulással beálljanak sorainkba. Természetesen nem minden táborlakó fogja választani ezen szakmák egyikét, de legalább jobban fogja tisztelni annak művelőit, és megadja részükre a tőle telhető segítséget egy-egy bekövetkező esemény kapcsán.

A „mai” gyermekeknek szüksége van egy közösségre, amelyben tanítják őket a csapatban való gondolkodásra, egymás elfogadására, a felnőttek tiszteletére.

A táborban intézetünk is bemutatta a büntetés-végrehajtási tevékenységet, azon speciális eszközökön keresztül, melyeket a gyerekek a mindennapokban csak a filmekben láthatnak.

/Forrás: KDOBVI/

 /Forrás: KDOBVI/

A bemutatót nagy érdeklődéssel figyelték, számos kérdés felmerült bennük az előadás során. A bemutatót követően a tábor lakói részére a BvOP által összeállított "toborzó" ajándékcsomag átadására került sor.

/Forrás: KDOBVI/