Versenybe szálltak az északi régió büntetés-végrehajtási intézetei a "Palóc Kupa" elnyeréséért, melyen intézetünk is részt vett.

Az észak- és kelet-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetek csapatai mérték össze tudásukat a 2018. május 25-én megrendezett "Palóc Kupa" kiképzési szintfelmérő versenyen. A verseny házigazdája ezúttal a Balassagyarmati Fegyház és Börtön volt.

A már több éve létrejött megállapodás alapján a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, és a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, illetve az Ipoly Cipőgyár Kft. csapatai versenghetnek a címért.

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

A "Palóc Kupa" cím elnyerése mellett további cél a részt vevő csapatok tudásának összehasonlítása, a fizikális állóképességük javítása, a szakmai kapcsolatok ápolása, szorosabbá fűzése.

A kiképzési szintfelmérő részét képező versenyszámok közül intézetünk hagyományosan a futballban bizonyult a legjobbnak, de sakkban, asztalteniszben, és lövészetben sem lettünk utolsók. A  sportszerű mérkőzéseket követően összesítettben az előkelő II. helyen végeztünk. Gratulálunk a résztvevőknek!

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön