Ismét megrendeztük az összevont regionális kutyavezetői szakmai napot, amelyen intézetünk kutyavezetői a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szolgálati kutyáival és kutyavezetőivel közösen gyakorolhatták speciális feladataikat, illetve osztályozó vizsgát tehettek.

A látványnak sem utolsó megmérettetés sikeresen zárult, minden vizsgázó teljesítette a követelményeket. A közös képzés célja az intézetek közötti együttműködés elmélyítése mellett, a kutyavezetők és szolgálati kutyáik képzési módszereinek változatos helyszíneken történő gyakorlása volt.

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

A tíz járőr- és három kábítószer-kereső kutya az életben is előforduló szituációs környezetben gyakorolhatott, melyek végén megállapítható volt, hogy a továbbiakban sem lesz idegen számukra egy esetleges fogolyszökés, vagy az ellenálló magatartást tanúsító fogvatartott megfékezése, elvezetése. És vélhetően otthonosan mozognak a jövőben a zárkákban, csomagosztó helységekben is, miközben kábítószer után kutatnak.

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön