Hivatalosan is befejeződött a 2016/17-es iskolai tanév a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben. Ez alkalomból összesen 42-en kapták meg a bizonyítványukat illetve 14-en vizsgáztak sikeresen az OKJ festő- mázoló, tapétázó szakképzés keretein belül.

Az elmúlt tanévben általános iskolai, középiskolai oktatás, valamint szakmaképzés valósulhatott meg intézetünk falain belül a közreműködő képző, és tanító intézmények tanárainak köszönhetően.

Az év végi zárás egyedül a 20 hónapos szakmaképzésben volt eltérő, mivel a képzésben részt vevő fogvatartottaknak vizsga keretében kellett számot adni megszerzett tudásukról.

Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

A gyakorlati és elméleti vizsga minden eleme az OKJ rendszerben előírt tudás szintjének felmérésére irányult, melyet mindenki sikeresen teljesített. A vizsgabizottság kiemelte az osztály motiváltságát, és a kiemelkedő elméleti feleleteket.

Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön    Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

A vizsgabizottság elnöke záró szavaiban kiemelte, hogy a fogvatartottak mindegyike egy olyan hiányszakmát tanulhatott meg, mellyel a szabadulása utáni élete anyagilag biztosított lesz, illetve már a hátralevő büntetésük letöltése során is gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek.

Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön    Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Rózsahegyi Tamás bv. ezredes bv. főtanácsos intézetparancsnok, gratulált a bizonytványok megszerzéséhez, és mindenkinek felajánlott a büntetés-végrehajtás rendszerén belül egy munkahelyet. Az intézetek fenntartásában fontos szerepe van a háziműhelyeknek, ahol egy jól képzett és motivált szakembernek mindig van helye.

Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön    Fotó:Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön