A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön ismét megszervezte a Belügyminisztérium országos síversenyét a Zemplén Kalandparkban, melyre közel negyven belügyminisztériumi szervezeti egység 140 versenyzője adta le nevezését.

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

A 2017. január 12-i esemény fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter, védnökei pedig dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka, illetve Vincze P. Márton, a Magyar Rendvédelmi Sportszövetség ügyvezető elnöke voltak. A versenyre a Belügyminisztérium alá tartozó valamennyi szerv és szervezeti egység meghívást kapott, így többek között a TEK, a rendőrség, a katasztrófavédelem, az alkotmányvédelmi hivatal, a büntetés-végrehajtás, valamint a vízügyi igazgatóságok munkatársai is neveztek a megmérettetésre. Az idei bajnokság különlegessége volt – a kategória győztesek mellett – a Rendészeti Spoterszövetség által kiosztott különdíj is.

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

A 22. alkalommal megrendezett síverseny helyszíne a Zemplén Kalandpark volt, ahol rendszeresen szerveznek sí- és egyéb sportrendezvényeket, ezért nagy tapasztalattal és segítséggel voltak a lebonyolítás terén. Kevesen tudják, hogy a park az 1970-es években még Sí-diákolimpiák helyszínéül is szolgált, sőt, egyik pályája olyan műanyag borítást kapott hét évvel ezelőtt, amely alkalmassá tette, hogy télen, nyáron is síelhessenek az odalátogatók. A kalandpark sípályáit egyébként 10 hóágyú látja el – akár 1 hét alatt is – megfelelő hómennyiséggel, így az már több éve alkalmas versenyek rendezésére egészen januártól áprilisig.

Fotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és BörtönFotó: Sátoraljaújhelyi Fegyház és BörtönA versenyen összesen 2 főkategóriában (Sí- és Snowboard), valamint több korcsoportban hirdettek győzteseket a belügyminisztérium illetékességében dolgozó szervezeti egységek női és férfi, valamint a vendégként részt vett versenyzői között.