Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvényben foglaltaknak megfelelően a Büntetés-végrehajtási Szervezet (a továbbiakban: Szervezet) 2018. február 1-től biztosítja ügyfelei számára az elektronikus ügyintézés lehetőségét. A Szervezet jelenleg két ügykörben biztosítja az elektronikus ügyintézés lehetőségét, ezek az alábbiak:
 
- A Büntetés-végrehajtási Szervezet eljárásával kapcsolatos panaszok és közérdekű bejelentések;
 
- A Büntetés-végrehajtási Szervezet eljárásával kapcsolatos, nem panasszal és nem közérdekű bejelentéssel kapcsolatos egyéb megkeresés.
 
A Szervezet az elektronikus ügyintézést az e-Papír szolgáltatáson keresztül (https://epapir.gov.hu) biztosítja, az elektronikus űrlapokat biztonságos kézbesítési szolgáltatás igénybevételével fogadja a Hivatali Kapun (BVOP, KR ID: 225236378) keresztül. Az elektronikus űrlapok beérkezésének időpontját a rendszer naplózza, így azok nyomon követhetőek.
 
A Szervezet eljárásával kapcsolatos panaszokkal és közérdekű bejelentésekkel kapcsolatos általános tudnivalókat (elérhetőségek, illetékességi kör stb.) tartalmazó tájékoztató a https://bv.gov.hu/panasziroda webcímen érhető el.
 
Az elektronikus ügyintézési felületen minden bv. szerv külön kiválasztható, így a megkeresés közvetlenül az érintett szervnek címezhető. Az elektronikus űrlapok benyújtása során megcímzett bv. szervhez a beadvány kézbesítését a Szervezet elektronikus ügyintézést támogató informatikai rendszere biztosítja. Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos esetleges panasz az Elektronikus Ügyintézési Felügyeletnél jelenthető be az alábbi elérhetőségek egyikén:
 
Elektronikus Ügyintézési Felügyelet
Cím: 1051 Budapest, József Attila u. 2-4.
Postafiók: 1903 Budapest, Pf.: 314.
Telefonszám: 06-1-441-1520
E-mail: cjQnxMmNNbmvJTmwA9MThVNm0NTZXVmQGJtLmdvdi5odQ==
 
A Szervezet az elektronikus ügyintézést – jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában – hivatali időben (hétfőtől csütörtökig 07:30 – 16:00, pénteken 07:30 – 13:3) biztosítja.

A hivatali időn kívül beérkezett beadványok, kérelmek, bejelentések elbírálása a következő munkanap hivatali idején belül kezdődik meg.

Elektronikus ügyintézéssel kapcsolatosan felmerült kérdésekben az országos telefonos ügyfélszolgálat (Kormányzati Ügyfélvonal) nyújt segítséget a 1818-as, vagy külföldről a
+36-1-550-1858-as telefonszámon.