Büntetés-végrehajtási Szervezet

Toborzás

Állampusztai Országos Bv. Intézet

Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézet

Balassagyarmati Fegyház és Börtön

Baranya Megyei Bv. Intézet

Békés Megyei Bv. Intézet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet

Budapesti Fegyház és Börtön

Fiatalkorúak Bv. Intézete

Fővárosi Bv. Intézet

Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet

Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézet

Heves Megyei Bv. Intézet

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet

Kalocsai Fegyház és Börtön

Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet

Márianosztrai Fegyház és Börtön

Pálhalmai Országos Bv. Intézet

Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön

Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Sopronkőhidai Fegyház és Börtön

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézet

Szegedi Fegyház és Börtön

Szombathelyi Országos Bv. Intézet

Tiszalöki Országos Bv. Intézet

Tolna Megyei Bv. Intézet

Tököli Országos Bv. Intézet

Váci Fegyház és Börtön

Veszprém Megyei Bv. Intézet

Zala Megyei Bv. Intézet

Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központja

Büntetés-végrehajtás Központi Kórház

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet

NKE Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszék

Börtönmúzeum

TÁMOP 5.6.3 kiemelt projekt

EFOP 1.3.3. kiemelt projekt

Események

2018. június 21. 13:51

„Börtönügyeink 1945-1963 között” – ülésezett a Történeti Szekció

A Magyar Börtönügyi Társaság Történeti Szekciója a Nemzeti Emlékezet Bizottságával közös szervezésben, 2018. június 11-én tartotta meg éves szekcióülését, amelynek címe „Börtönügyeink 1945-1963 között” volt. A rendezvényre impozáns környezetben, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán (NKE-RTK) került sor.

2018. május 19. 13:37

Beszámoló az MBT tavaszi konferenciájáról

A Magyar Börtönügyi Társaság (MBT) „A büntetőjog változásai, új irányvonalai – 140 éves a Csemegi-kódex” címmel szakmai konferenciát tartott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán 2018. május 3-án.

2018. április 11. 12:12

Balla Károly emlékülés

A Magyar Börtönügyi Társaság 2018. március 29-én, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának tanácstermében tartotta meg emlékülését, amelynek célja a 2017-ben alapított Balla Károly-díj névadójának bemutatása és munkásságának részletesebb ismertetése volt. A Társaság a tudományos feladatok színvonalas megoldásának ösztönzése, valamint a börtönüggyel magas elméleti és gyakorlati szinten foglalkozók tevékenységének elismerése érdekében hívta életre a díjat, amelyet először 2018 májusában fognak átadni.

2018. február 28. 10:33

Negyedszázados eredmények – Ülésezett a jogi szekció

A Magyar Börtönügyi Társaság Jogi Szekciója 2018. február 22-én szekcióülést tartott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán. A rendezvény aktualitását az adta, hogy negyedszázada lépett hatályba az 1993. évi XXXII. törvény, amely a rendszerváltást követő börtönügyi kodifikáció vitathatatlanul legfontosabb büntetés-végrehajtási jogi eredménye.

2017. december 21. 8:15

Együttműködés a társszervekkel - Ülésezett a biztonsági szekció

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben tartotta a Magyar Börtönügyi Társaság Biztonsági Szekciója soros ülését, Nyima Tamás bv. ezredes, intézetparancsnok szekcióvezető elnökletével. A rendezvényt „A büntetés-végrehajtási szervezet és a társ rendvédelmi szervek együttműködése a rendkívüli események felszámolásában” témakörben rendezték meg.

2017. november 29. 10:48

Ülésezett a humán szekció

A Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben 2017. november 23-án tartotta ülését a Magyar Börtönügyi Társaság Humán szekciója. A rendezvényen 32 fő vett részt.

2017. november 23. 15:25

Egyetemek szerepe a büntetés-végrehajtási tudományosságának fejlesztésében

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar alapításának 350. jubileumi évfordulója alkalmából zajló rendezvénysorozat keretében nagy érdeklődés mellett került megrendezésre 2017. november 9-én az „Egyetemek szerepe a büntetés-végrehajtási tudományosságának fejlesztésében” című konferencia, mely az ELTE és a Magyar Börtönügyi Társaság (MBT) együttműködésének eredményeként valósult meg. Az eseményt a Büntetés-végrehajtási Szervezet vezetése nevében Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese nyitotta meg.

2017. augusztus 2. 8:17

Lezárult a „Naprakészen” pályázat

A Magyar Börtönügyi Társaság tudományos kutatási tevékenység támogatására kiírt, „Naprakészen” pályázatának második üteme lezárult, a szerzők pályamunkáikat benyújtották. A pályázatokat jegyző kutatók teljesítették vállalt feladatukat. A bíráló bizottság a kutatási beszámolókat az eredeti kiírásnak megfelelően, magas szakmai színvonalú munkának értékelte, az MBT a támogatás összegét részükre kifizette. A beérkezett tanulmányok a lehetséges büntetés-végrehajtási témák széles spektrumát ölelik fel, a tudományos vizsgálatok több büntetés-végrehajtási intézetet is érintettek.

2017. április 6. 13:13

Az ELTE díszterme adott otthont az MBT konferenciájának

Magyar Börtönügyi Társaság április 4-én rendezte meg „A büntetőpolitika alakulása és annak hatása a büntetés-végrehajtásra az 1945 utáni években és napjainkban” című konferenciáját az ELTE dísztermében.

2016. december 23. 8:49

A Magyar Börtönügyi Társaság (MBT) pályázati felhívásának eredménye

A Magyar Börtönügyi Társaság tudományos kutatási tevékenység támogatására kiírt, Naprakészen pályázatára beérkezett munkák értékelése befejeződött. A 35 pályaművet nem csupán egyéni jelöltek, hanem esetenként kutatócsoportok nyújtották be.